martes, 17 de septiembre de 2013

Llibre de visites a l'avenc de la Loma de los Cuernos-2



 
El passat 20 de juliol alguns companys (Lee, Hèctor i Josep) van visitar aquesta magnifica cavitat per deixar allà baix un llibre de visites. Ja feia temps que teníem intenció de deixar en la cavitat alguna cosa per l’estil.
 
 El llibre de visites esta dintre d’un pot. Allà podeu firmar si visiteu la cavitat. La cavitat es molt bonica, però te un obstacle força difícil. Es tracta de l’estreta gatera vertical d’entrada. No tot lo mon esta capacitat per superar-la.

Aquesta cavitat recordem que va ser descoberta i desobstruïda pels germans Jesús i Juan Mª Almela el dia 13 de juny de 2009. Ells dos sols la van explorar i topografíar en dues visites, els dies 04/07/2009 i 12/09/2009. Va ser un gran descobriment a nivell provincial.

Malgrat la seua bellesa la cavitat a estat molt poc visitada, degut principalment a la mencionada estretor d’entrada. Tan sols hi ha constància de tres visites mes. Una va ser en octubre de 2011; un altra al maig de 2012 on Cristina va ser la primera dona en entrar a tan magnífic avenc; i un tercera visita va ser la d’aquest estiu on es va deixar el llibre de visites.

Vos animem a que visiteu l’avenc i gaudiu de les boniques formacions. Com a nota important direm que en la portada de l’últim numero de la revista BERIG, que edita l‘Espeleo Club Castelló, surt aquesta cavitat.