viernes, 21 de abril de 2017

Avenc de la Colomera (Cabanes)



Preciosa formació a la zona mes fonda de l’avenc.

Durant la setmana de pasqua vam visitar aquesta coneguda cavitat de la zona de la Ferradura a Cabanes. Cristina i Luis vam realitzar una visita de reconeixement de la cavitat.
L’accés es un poc llarg, d’uns 45 minuts. Primer tindrem que agafar una sendera que bordeja el monte de la Ferradura. Seguim esta senda uns 25 minuts fins arribar a un coll on deixarem la senda i continuarem camp a través però seguint traçades de caçadors i espeleòlegs. Tindrem que baixar durant uns 300 m. fins arribar a la boca de la cavitat. L’entrada es de bones dimensions.

Zona horitzontal a meitat del segon pou.

La cavitat esta formada per una fractura de bona amplada i que profunditza 83 m. Consta de quatre pous de 22, 26, 15 i 8 m. respectivament. Entre els pous hi han xicotets recorreguts formats per empotraments de materials clàstics. A la base de l’últim pou hi ha una llarga zona horitzontal amb clars signes de circulació d’aigües en temporades de pluges. Esta ultima zona horitzontal tindrà quasi 100 m. de recorregut.
En quant a l’equipació de l’avenc, esta es deuria millorar. Nosaltres vam utilitzar molts ancoratges naturals, per lo que aconsellem dur unes 12 cintes de diverses mides per baixar a aquest avenc.
Tenim previstes futures visites per revisar algunes incògnites que vam veure en la visita.