viernes, 10 de septiembre de 2021

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ ESPELEOLOGIA A LA SERRA D'ESPADÀ

El passat dissabte 4 de setembre es va inaugurar l'exposició d'espeleología a la serra d'Espadà, en la seu del Parc Natural, a Eslida. Aquesta està formada per 17 panells, on s'explica el valor de les coves de l'Espadà en tots el seus àmbits. Aquesta serralada muntanyosa es sens dubte una de les zones més interessants pel que fa a espeleologia en la provincia de Castelló. En l'Espadà han treballat varies generacions d'espeleòlegs dels pobles del voltants, i també han  sigut atrets exploradors d'altres parts d'Espanya. 

Dins del Parc Natural, han estat catalogades 422 cavitats, on destaquen la Cueva del Toro, Sima Posos o la Covatilla. També hi han importants conjunts miners, amb molts metres de túnels i galeries artificials. Dins de l'Espadà, encara que fora del límit del Parc Natural trobem altres cavitats força importants, com les Coves de Sant Josep o la Cueva Cirat.




L'exposició estarà en la seu del parc fins el 24 de setembre, on serà itinerant i anirà passant per altres pobles dels voltans, amb l'objectiu de posar en valor les cavitats de l'Espadà.