sábado, 11 de febrero de 2012

Recepció de la Flama de la Llengua a la Cova de les Meravelles de Castelló

Avui, dia 11 de febrer, al matí s’ha celebrar una recepció a la Flama de la Llengua a la “Cova de les Meravelles” de Castelló. La activitat promoguda pel ESPELEO CLUB CASTELLÓ, esta englobada dins dels actes de la 43ª Renovació de la flama de la llengua catalana que enguany s’ha encarregat d’organitzar el CENTRE EXCURSIONISTA DE CASTELLÓ.

El escenari de la activitat ha sigut aquesta cova tan especial per a tots els castellonencs com és la Cova de les Meravelles. L’acte ha estat tot un èxit tant d’assistència com d’organització. Han participat unes 50 persones tant espeleòlegs com excursionistes, 23 de les quals han realitzat la travessa subterrània que enllaça la boca principal amb la xemeneia, que es una segona entrada al sistema subterrani.

Desprès d'una benvinguda a tots els clubs i entitats participants, tant de la província de Castelló com de Catalunya s’ha encès la flama a la boca de la cavitat. Després s’ha entrat a la sala d’entrada de la cova on s’ha llegit un fragment del “Tombatossals”, novel·la mitològica de la ciutat de Castelló escrita a principis del segle XX per Josep Pasqual i Tirado.

Posteriorment els espeleòlegs federats han fet un recorregut per dins la cova, fins la xemeneia, que és una altra boca que té la cavitat, portant amb ells la flama. La resta de participants han anat per fora fins la xemeneia per esperar la sortida de la flama. Així la flama ha realitzat una travessa subterrània per primera vegada.

A més d’aquest acte, se’n celebraran alguns més, entre ells destaca la pujada de la Flama de la Llengua al Penyagolosa que es va celebrar el passat cap de setmana. O també la pujada al Bartolo que es celebrarà demà.