jueves, 29 de enero de 2015

Sima de los sapos o de la Loma de los Cuernos-1 (Fanzara)


El passat dissabte vam fer una eixideta de club a aquesta cavitat tan propicia pera l’aprenentatge. Ja que anaven alguns dels espeleòlegs nous vam elegir esta cavitat, que es bonica, fàcil i amb una vertical molt adequada per a l’ iniciació.
El pou d'entrada amb les 3 vies muntades.

Vam ser 12 els espeleòlegs del club que vam acudir a aquesta cita. I per agilitzar el descens del pou de entrada vam muntar 3 vies distintes. Va ser bonic veure a tanta gent baixant a l’hora per aquest bonic pou.

Espectacular !!!
Desprès vam recórrer les concrecionades galeries de la cavitat. Destaquem la zona mes ampla, on es troben les formacions mes boniques. Encara va haver alguns que van visitar les zones finals de la fractura. Aquestes s’obrin darrere d’un difícil ressalt i tenen prou de recorregut, encara que no apareixent al croquis de la sima.

Pujant el pou de la sima de los Sapos.
 Al acabar alguns van tornar a Castelló, però altres encara es van quedar pera visitar la propera sima de la Loma de los Cuernos-2, cavitat molt mes concrecionada encara que la dels Sapos. I com no, van firmar al llibre de visites que hi ha allà baix. De moment tant sols hi ha constància de que han entrat a la sima 10 espeleòlegs. A veure qui mes s’animarà a baixar!!

Sima de la Loma de los Cuernos-2 (Foto d'arxiu)