lunes, 23 de mayo de 2011

AVENC DE RACA (Castelló de la Plana)

Diumenge passat 22, per la vesprà visitem l'Avenc de Raca, que per diversos motius al final vam ser tres components, el primer que va acudir amb bicicleta i la resta amb coche. Se va reequipar la cavitat amb spits i ja a la base del pou d'entrada vam fisgar la seva zona oest. Mitjançant unes grimpades per la fractura arribem a zones inèdites on la fractura presenta belles formacions. Aquí pugem bastant, doncs creiem estar molt prop de l'exterior. Calculem que vam pujar uns 30 metres.


Instalant el pou d'entrada.

En aquestes zones superiors s'apreciava que la fractura estava erosionada i hi havien zones amples (2,5 metres) on es veien molt be els fossils gasteropodes a les parets.


Boca de la cavitat

Queda pendent topografiar aquesta emblemàtica cavitat que reperesenta molt per als espeleolegs Castellónencs, doncs és el millor Avenc que tenim al terme municipal.
A l'acabar algú va anar a la Font de Castalla, ja citada per l'historiador Borrianenc Martín de Viciana al segle XV i que contalles de la zona més recents la relacionen amb L'Avenc de Raca.