viernes, 25 de mayo de 2012

EXCURSIÓ PER COSTUR

El passat dissabte a les 9 del matí ens juntarem a la població de Costur amb els membres de l'Associació cultural la Fontanella per a pegar un tomb pel terme. Passàrem pels paratges dels Morrals, del barranc Fornet i del Pla de la Bassa Roja. En aquest últim paratge visitarem les boques de les 5 cavitats catalogades en la zona i altres curiositats, com el cocó Calderis o les perforacions realitzades al pla amb motiu de la futura cantera.
 

 Ací explicàrem la formació del pla com a conca endorreica, la génesi de les seves cavitats i la seva possible relació amb el proper ullal dels Villomos, situat a la Rambla de la Viuda.
 Ja de tornada cap al poble passarem per la caseta i el pouet del Simó, una contrucció de perdra en sec que ens mostra la pobressa i nivell de vida anys enrere i d'altra banda l'aprofitament de tots els elements naturals per la construcció d'aquest singular habitacle.


Per finalitzar, ja en la població, realitzarem un xarrada sobre les cavitats de Costur amb ajuda de fotografies i topografies de les cavitats existents al terme municipal, mostrant el patrimoni subterràni, un món esconegut i inaccessible, ple de misteris i belleses.