martes, 29 de mayo de 2018

NOVA PUBLICACIÓ: "CAVITATS I ESPELEOLOGIA ALS VOLTANS DE XIVA DE MORELLA"

Recentment s'ha publicat el llibre "CAVITATS I ESPELEOLOGIA ALS VOLTANTS DE XIVA DE MORELLA" del que és autor Jordi Sebastià Galí. Es tracta d'un interessant llibre, ja que en la comarca d'Els Ports no hi ha molta bibliografía de caire espeleològic. 
Portada del llibre.
S'inclouen també les cavitats d'interès històric, religiós, natural o cultural de la zona. El llibre ressenya i localitza en coordenades geogràfiques i UTM més de 100 coves i avencs en un radi de 13 km al voltant del pintoresc poble de Xiva de Morella. Les més interessants des del punt de vista espeleològic es descriuen amb més detall i se n'inclouen les topografies i la informació necessària per a la seva exploració. També s'ha volgut retre homenatge als primers exploradors de la zona, i sempre que s'ha pogut, s'han inclòs fotos i referències de l'època en que van ser explorades per primer cop.

L'autor del llibre ha disposat de diferents col.laboradors en la tasca de recopilació d'informació i treball de camp, entre els que hi ha membres del ECC, als que des d'ací vol expresar el seu agraïment amb la convicció que aquest treball servirà com a guia per a persones que estimen l'entorn natural i s'apassionen en descubrir els secrets de les cavitats.

El llibre de moment es pot adquirir directament a l'autor (jsebast3@xtec.cat) per 18€ (més despeses d'enviament si ni ha), a la llibreria Ferrer de Morella i a SportVerd (rocòdrom i aula vertical) de Castelló per 22€.