martes, 28 de junio de 2011

LA "F-2": L'AVENC QUE MAI S'ACABA

El passat dissabte 25 vam anar a l'avenc de la Ferradura-2, a Cabanes. Continuarem la tasca de topografía, que al poc de temps vam interrompre, per iniciar una desobstrucció amb "mala baba"(portem 4 setmanes amb desobstruccions).Hi voliem llevar un gran bloc empotrat en la fractura que ens tallava el pas. Després de més d'un hora lluitant amb el bloc, aquest es va ficar "flamenco" i no volia apartarse, ja que ens faltava un perpal.


Gatera en la zona ja coneguda.


Desobstrucció en el "paso cardiaco"


Vam iniciar la desobstrucció per una altra zona i en pocs minuts ja estavem en territori verge.Als pocs metres, una altra desobstrucció fàcil ens permet baixar un pouet de 6,5 metres i progressar per una fractura amb alguns racons dignes.


Territori verge

Uns metres més avall la fractura s'estretava moltissim. A l'eixida vam topografiar aquesta zona nova de 38 metres de recorregut. A l'eixir ja era tard i no teniem temps per continuar amb la topo.


Pasamans d'accés al sector.

Amb aquesta eixida la cavitat ja supera els 500 metres de recorregut,pero açò no s'acaba perque encara queden alguns metres per topografiar i forçar la possible unió amb l'avenc de la Ferradura-3 del que tant prop estem.