viernes, 23 de noviembre de 2012

BARRANC DEL MANÇANO (Ludiente)

Rappel de 15 m.

El passat cap de setmana vam anar a la zona del Monte Cabeço, entre Llucena i Argelita, per fer diverses activitats. Vaig estar acompanyat per els companys de ESPEMO. Uns companys vam visitar l’avenc del Cabeço Royo, mentre que alguns de nosaltres van anar a baixar aquest popular barranc.
 
Primer rappel de 14 m.

Degut a les fortes plutjes de les ultimes setmanes el barranc anava ben plenet. Tots els dies quant es posa a ploure m’entra una alegria ben gran, perquè desprès dels últims anys de fortes sequeres ens fa falta un poc d’aigua. L’aigua li dona vida a la muntanya, i la muntanya ens dona vida a nosaltres.
Abans del 2º rappel (R-7).

Així vam descendre aquest barranc des del seu començament, un poc mes amunt de l’ullal del Mançano. I des del principi duia aigua. Els dies abans va ploure bastant per la zona. El barranc comença amb un rapel d’uns 14 metres. Desprès es continua un poc pel cauce fins arribar a l’ullal del Mançano. Sortia molta aigua del ullal, per lo que a partir d’aquest punt el barranc augmentà el seu cabal.
 
Manyas en el rappel de 7 m.

El barranc continua amb alguns resalts fins arribar a un nou rapel de uns 7 metres. Aquí utilitzen un orò per anclarmos. Continuem i prompte trobem un salt de un 3 metres, junt a una gran carrasca. Desprès d’açò hi ha un llarg tram en el qual caminem per dins l’aigua, que en aquesta ocasió era molta.
 
Cascada de 15 m. (3º rappel).

Així arribem al lloc on mos ajuntem en el barranco Hondo, lloc on comença la major part de la gent el descens. Trobem dos salts de 5 metres, molt bonics. Un poc mes avall trobem una poza on podem saltar també, però es opcional. Nosaltres si ho vam fer.


 
La gran cascada de 30 m.

Continuant trobem els rapels mes bonics del barranc: primer una cascada de 15 metres molt bonica, que vam baixar des de la dreta. I desprès la gran cascada de 45 metres. On tenim un primer tram en rampa fins una reunió on davallem els 30 metres restants. Esta ultima es una passada.
 
La gran cascada de 30 m.

Mes avant trobem un rapel de 6 metres seguit d’un de 15 m. Estos son també bonics. A partir d’ací ja no mes ens queda caminar i desgrimpar alguns tolls. En aquesta ultima part tenim un resalt que no esta equipat però que costa un poc de desgrimpar. Es una zona que amb aigua es de gran bellesa i la vam gaudir.
 
Rapel de 6 m.

Finalment arribem al Riu Villahermosa, que anava amb prou de cabdal. Crucem el Riu i arribem als cotxes.
Una jornada inoblidable. On vam gaudir del barranc, de l’aigua i sobre tot de la companyia.
 
Cascada final de 15 m.