jueves, 16 de abril de 2015

BARRANC DE LES PARRETES (LLUCENA)


Cascada de 23 m.


Aprofitant les fortes pluges que van caure per tota la provincià de Castelló els dies 20, 21, 22, 23 y 24 de març vam realitzar a l’ESPELEO CLUB CASTELLÓ algunes activitats relacionades amb l’aigua y les crescudes dels cursos, tant subterranis com exteriors. En els anteriors articles vam parlar sobre els poljes, els ullals i les aigües subterrànies, ara toca el torn als barrancs.

Capçalera del ràpel de 23 m.
Un dels tolls on podem saltar.

El barranquisme si que es totalment una activitat esportiva. L’espeleologia pera molts també, pero en l’ESPELEO CLUB CASTELLÓ practiquem l’espeleologia científica, una modalitat prou menysprea per les federacions que es decanten per una pura orientació esportiva, lúdica y comercial. Nosaltres intentem dependre alguna cosa en cada sortida a la muntanya, encara que siga realitzant una pura activitat esportiva com es el cas del descens de barrancs.

Inici del ràpel de 27 m.

Pues com dèiem, aprofitant que els barrancs que habitualment estan totalment secs anaven amb aigua, el diumenge 29 de març vam decidir anar a baixar el Barranc de les Parretes a Llucena. Vam demanar consell al company de Figueroles Nando Falomir, guia de barrancs de l’empresa Viunatura. Ell coneix molt be tots els barrancs de la zona, a mes a mes son els que han equipat aquest barranc i els que han fet la topografia. I ens va aconsellar aquest, que finalment ens va agradar molt.

Ràpel de 11 m. i al fons la cascada de 23 m.
Topografia del barranc.
Cascada de 27m, la mes llarga del barranc.

El barranc duia un poc d’aigua, no massa, pero be pera disfrutar. Al principi te alguns ràpels molt curtets, que quasi tots es poden desgrimpar. Desprès arribem al ràpel de 23 m., el mes bonic de tot el barranc, este està seguit d’un altre ràpel curtet i bonic i d’un altre on podem saltar. A continuació arribem al ràpel mes llarg, de uns 27 m. Aquest també es molt bonic. I tan sols ens resta l’últim ràpel curtet pero molt xulo.

Abans de baixar el ràpel de 27 m.

Aixina que vam disfrutar el companys que ens vam reunir per baixar el barranc, que vam ser: Carla, Xelo, Cristina, Sergio, Hèctor i Luis. Ens va costar 2 hores, pero anat tranquil·lament, fent fotos i disfrutant de la companyia i del entorn.


Últim ràpel, d’uns 7 m.