miércoles, 10 de agosto de 2016

FIRA DE MUNTANYA DE LA SERRA D'EN GALCERAN

El passat diumenge 7 d'agost l'Espeleo Club Castelló va participar en algunes activitats del programa de la Fira de muntanya de la Serra, presentant el món de l'espeleologia a tots els que allí acudiren. Juntament amb aquestes activitats també hi havia un autobús que portava a la gent a visitar a la cova Santa, cavitat actualment acondicionada amb llums interiors per facilitar l'accés de la gent.
 
La primera activitat a carrec de l'ECC va ser una exhibició sobre les técniques de progressió vertical en el rocòdrom de la població. Va tindre lloc a les 12:00 i constava d'un circuit en corda on és presentaven tot tipus de dificultats que trobem els espeleolegs en cavitats de desenvolupament vertical i on progresem per una corda. Hi havie un volat, un passamà, un pou fraccionat i un rapel guiat. Per tal d'ensenyar com ens movem per dins de la cavitats Carla i Ferran realitzaren explicacions del material i importancia dels diferents tipus d'instal·lació. Mentrestant diferents membres del club realitzavem el circuit.

Exhibició al rocòdrom
 
Despres del dinar de germanor, patrocinat pel club Amics de la Muntanya de la Serra, tingé lloc una xerrada sobre la catalogació de cavitats en el SICE-CS i el patrimoni subterráni del Serra d'En Galceran, a carrec de Joaquín Arenós i Jesús Almela.
 
Xerrada sobre el patrimoni subterràni de la Serra
Al finalitzar es va presentar "en societat" un nou avenc descobert fa un mes a la Serra, amb motiu de l'ampliació d'un cami. Aquest avenc ja ha estat explorat i topografiat per membres del club, del que  donarem més información en pocs dies. Ara adjuntem una imatge del seu interior:
 
 
Des d'ací agraïm a Belinda i a Pere de l'ajuntament de la Serra, per tot el suport i recolzament per a que la nostra participación en la Fira fora possible i pel ràpit avis de la troballa d'una nova cavitat.