jueves, 4 de agosto de 2016

Avencs de La Coma

Durant aquest passat mes de juliol vam visitar unes petites cavitats situades molt a prop de la ciutat de Castelló. Mes concretament a La Coma, junt al terme municipal de Borriol.

Boca de l’avenc de La Coma nº 4.

Estes cavitats eren conegudes de fa molts anys pels espeleòlegs del ARS del CEC, i fa uns anys, a finals de 2007, els germans Almela van realitzar una exploració d’elles i van topografiar tres d’aquests avencs. Hi havia un altre, que diuen que era el mes gran del conjunt, però va ser utilitzat per fer un depòsit pera l’aigua i malauradament va desaparèixer.
Ara vam fer una nova visita a les cavitat nº 2, 3 i 4, que son les que encara es conserven.


Restes d’animals a l’avenc de La Coma nº 4.

A la cavitat 4 vam trobar, en la zona mes fonda, unes restes d’algun mamífer junt a la resta d’una crosta d’ou. Este avenc està excavat sobre una fractura amb fort buçament, tal com es pot veure en la següent fotografia. Els materials clàstics abunden per tot arreu degut a lo descomposta que es troba la roca. L’avenc nº 4 te un recorregut de 84 m. i una fondària de -24 m.

 
Galeria on s’aprecia el buçament, a l’avenc de La Coma nº 4

 
Boca de l’avenc de La Coma nº 2.

La cavitat nº 3 es la mes petita de totes i te un recorregut de 12 m. i una fondària de -7,5 m. Tan sols vam visitar la seua boca.
I per últim vam visitar l’Avenc nº 2, que te una sala de molt bones dimensions. Però com la resta de cavitats de la zona encontrem una roca molt descomposta i molt de material clàstic. Este avenc te un recorregut de 53 m. i una fondària de -18 m.

 

Interior de l’avenc de La Coma nº 2.