sábado, 12 de noviembre de 2022

REVISIÓ I CATALAOGACIÓ DE CAVITATS A SUERAS

En les passades setmanes hem fer algunes visites al terme municipal de Sueras o Suera, per tal de completar informació per al catàleg SICE-CS, situant cavitats, realitzant la topografia i descrivint les seues característiques. Es tracta de petites cavitats, la majoria balmes o abrics i altres formades per xicotetes fractures. Totes aquestes cavitats es troben en la zona sud-oest del terme, pel barranc de Castro i pels voltants de la població. 

Ací presentem breument les topografies amb el nom de la cavitat, el seu recorregut i una imatge de les 12 cavitats treballades. A més d'aquestes cavitats també hem completat informació d'altres, així com de les surgències de la Font del Riu i La Muleta, que potser tinguen relació, sent la segona un sobeeixidor de l'altra i situant-se 17 metres per dalt. També cal mencionar la Cova del Sapo, ara desapareguda degut a l'ampliació de la població, ja que estava al costat del poble, al camí de Benitandus.

COVA DEL SASTRE


Recorregut: 21   Desnivell: -7,1

COVA DE QUICO PATO

Recorregut: 26  Desnivell:+5,8


COVA DE QUICO PATO-2


Recorregut: 5  Desnivell:+1,5


COVES DE SUERA ALTA / COVA DE LA POBILLA


 Recorregut: 22   Desnivell: +1,5


COVA DEL CASTELL-1


 Recorregut: 8   Desnivell:+1


COVA DEL CASTELL-2


 Recorregut: 5   Desnivell:+2


COVA DEL CASTELL-3


 Recorregut: 8  Desnivell: 0


COVA -BAIX DEL CASTELL-


Recorregut: 5  Desnivell:+2


COVA DE LA FONT DEL PORC


 Recorregut: 3  Desnivell:-0,6


COVA -LES OMBRIES-


 Recorregut: 7   Desnivell:+1,5


COVA LES OMBRIES- 2


 Recorregut: 4  Desnivell:0


COVA DE LA FONT DEL CANTAL 



Recorregut: 19  Desnivell:+1,5


Malgrat aquesta aportació, encara queden altres cavitats pendents de localitzar i completar la seva fitxa per al catàleg de cavitats. Agraïm a Vicent Estall per les seues aportacions i a Pepe Viciano per les notes sobre visites i prospeccions realitzades a la zona als anys 60.