miércoles, 18 de enero de 2023

Cova de Sant Josep i Sima Posos amb els amics del SIET.

  

Cova de Sant Josep.

 

El cap de setmana del 14 i 15 de gener vam tenir una grata visita dels companys de Tarragona. L'amic Pep hem va contactar perquè venien a visitar la Cova de Sant Josep de la Vall d'Uixó. La proposta era que nosaltres els acompanyarem a Sant Josep i que el dia següent anàrem a alguna cavitat interessat per la zona. Evidentment la meua proposta va ser la Sima Posos.

 

Equip a l'entrada a les Coves de Sant Josep.

 

Així el dissabte vam quedar amb els amics de Tarragona i amb Héctor i Pati del Espeleoclub de La Vall d'Uixó. Com la cova esta tancada al públic per manteniment, s'aprofita per fer alguna visita a algun grup d’espeleòlegs, amb la coordinació del club local.

 

La llengua dels Rolling Stones.

 

Ens varen entrar en barqueta tota la zona turística. Es molt guay aquest sector. A mes a mes la il·luminació artificial li dona un toc especial. Al 2on embarcador vam baixar per recórrer la galeria fòssil. Al final de la galeria fòssil trobem un altre embarcador on ens tirem a l’aigua.

 

Riu de Sant Josep.

 

Vam arribar fins el 2on sifó, recorrent la galeria activa principal i algun que altre ramal secundari. Aquests ramals secundaris son curtets, menys el de la sala del fang que presenta mes recorregut. Vam fer algunes fotos, i a algun company quasi se'l menja una bestia que habita les profunditats d'aquesta cova.

A punt de perdre al nostre amic Pep.

 

Diumenge, un equip mes reduït, vam visitar la Sima Posos. Així els companys del SIET van conèixer les dos cavitats mes grans de la Serra Espadà i de tota la província.

 

Sala gran en la Sima Posos.

 

En la Sima Posos vam baixar fins el riu principal, i des d'allí vam visitar primer la zona riu avall, la sala gran i les galeries ensomniades, assolint els 2 sifons de la zona: el 2on sifó i el sifó dels Llacs.

 

Zona activa riu avall.

 

Després riu amunt, els mes valents vam superar el laminador sifonant i vam recórrer les galeries posteriors. Primer la sala de les dunes, després la zona del canó i ens vam detenir al sifó dels Gours, junt a l'entrada a la galeria inesperada.

Un cap de setmana genial. A veure quan repetim.

 

Riu de Posos en el sector riu avall.