viernes, 8 de mayo de 2009

L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE BIOESPELEOLGÍA

Un grup de companys catalans, desprès de molts anys d’activitats espeleològiques i d’una quasi plena dedicació a la recerca i estudi de la fauna cavernícola, van decidir crear una associació dedicada a la bioespeleología.



L'origen de la formació de BIOSP (Associació Catalana de Bioespeleologia) ha estat, de fa molts anys, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, de la ma del Dr. Francesc Español, gran descobridor de la fauna subterrania a Castelló. Varis companys amb els que s’iniciaren amb l'interès per la fauna han esdevingut catedràtics, professors, doctors, etc. i segueixen amb l'estudi de grups particulars de fauna cavernícola.
Fruit d’aquesta inquietud s’ha creat l´ASSOCIACIÓ CATALANA DE BIOESPELOLOGIA -BIOSP-, una entitat que vol ser el nexe de connexió, entre tots els que, es senten atrets per l'estudi de la fauna subterrània a qualsevol nivell; local, nacional o internacional, així com una futura font per la formació dels espeleòlegs.



L’Associació està inscrita al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta Associació, exigeix un caire multi-disciplinari. Ja no n'hi ha prou amb la cacera i determinació de la fauna. Són necessaris especialistes en diverses branques; geologia carstologia, climatologia, fauna cuaternaria, antropologia, espeleobotànica, etc, especialitats que ens ajudaran a comprendre la fauna subterrània amb relació al seu entorn. És per això que seran benvinguts tots els estudiosos i els que tingueu curiositat i interès en formar part d'aquesta nova entitat que vulgueu iniciar o ampliar la vostra relació amb la fauna subterrània.
També aquesta Associació està oberta a col.laborar amb altres institucions que puguin estar interessades en l'àmbit cavernícola.
Així doncs, estalvieu-vos la següent pregunta: Quin paper hi tindré jo dins d’un grup que pot semblar-me massa ”especialitzat”? Perquè la resposta és senzilla: Hi pots tenir el paper que tu mateix siguis capaç de desenvolupar, doncs la feina, si es comença, no s’acaba mai. El problema és començar! Animeu-vos a participar en aquesta tasca!

Podeu veure les seves activitats en: biosp.blogspot.com

Tots els interessats en formar part d’aquesta Associació Catalana de Bioespeleologia o desitgeu més informació. ho podeu fer a traves del mail biosp@hotmail.com