jueves, 18 de noviembre de 2021

PRESENTACIÓ DE SPELEOMEDIT EN LA SETMANA DE CINEMA DE MUNTANYA DE CASTELLÓ.

El passat dimarts 16 de novembre, dins de la XXX edició de la Setmana de Cinema de Muntanya de Castelló, el fotògraf i espeleòleg Víctor Ferrer va presentar el projecte Speleomedit, que abarca totes les cavitats dels països que tenen en comú el mar Mediterrani. Victor te una línea editorial al voltant de les cavitats de la Mediterrànea (Mediterranean Caves), amb més de 20 publicacions de llibres de fotografía subterrània.

Recentment, va encapçalar el projecte Speleomedit, que es va presentar el passat mes d'octubre al congres d'espeleologia Kamaraton. Com a resultat d'aquest projecte s'ha fet una publicació on ha eixit a la llum una síntesi de cada país, amb colaboració de molts espeleolegs que formen part d'aquestos 3 continents que banyen el Mediterrani. També una exposició de fotografia, amb més de 50 panells. Part d'aquesta exposició es va presentar a l'entrada del teatre del Raval el passat dimarts.


En el teatre es van pesentar tres películes. La primera titulada "Un viaje bajo el horizonte" sobre divulgació general de l'espeleologia, on s'explicaven tots els aspectes que envolten a les cavitats. En la segona titulada "La Vall d'Ebo subterrània", es mostren les principals cavitats de la zona karstica de la provincia de Valencia. Finalment, l'últim vídeo "Speleomedit 2021" era un resúm del recent congres  kamaraton, a Italia. En aquest es van mostrar tots el preparatius e infrastructura necessaria per preparar un congres, i totes les activitats: conferències, tendes, exposicions, visites a cavitats i l'espeleobar. Un autèntic aconteciment on participen mes de mil persones i és respira un ambient espectacular.



Des de l'Espeleo Club Castelló, vam aprofitar aquesta activitat per fer un homenatge i reconeiximent a Josep Lluís Viciano Agramunt, pels seus 70 anys de trajectoria espeleológica. En l'actualitat continúa en actiu. Els membres de l'entitat li vam entregar una placa, que recorde tot el llegat que ha deixat en l'espeleolgia a Castelló.