domingo, 1 de abril de 2012

BERIG Nº 12, ABRIL 2012


La revista BERIG, que publica el ESPELEO CLUB CASTELLÓ, te l'objectiu de difondre el patrimoni subterrani castellonenc presentant diferents articles dels variats camps que abasta l'espeleologia. Per al mes d'abril de 2012 i desprès d'un llarg camí editorial, els membres de redacció de la revista BERIG tenim el gust de presentar-vos el número 12, una nova edició que presenta les diferents tasques realitzades per membres del club o col·laboradors. Aquestes son les tasques mes destacades que realitza el club en l'últim any.


BERIG 12 amb 72 pagines, conté 4 articles, amb 21 topografies inèdites i nombroses imatges. El repartiment es el següent:

-Editorial.

-L'avenc del Muladar (Serra, Valencia), primer desnivell de la Serra Calderona.

-Tres mostres d'exploració subterrània en temps passats.

-Estudio monográfico de la Sima Posos (Azuébar, Sierra Espadan).

-Catalogo de cavidades del término municipal de Vallibona (Castellón).


En l'actualitat les revistes d'espeleologia no estan en alça (veure les publicacions a l'estat espanyol en la última dècada: http://fedespeleo.com/).Un possible factor que provoque aquest fet es la pujança que han experimentat els blogs digitals a Internet, que son mes econòmics, ecològics i amb la informació mes inmediata. Els blogs ofereixen molts avantatges que les clàsiques revistes "en paper" no s'ho poden permetre. D'altra banda també es pot considerar que les revistes d'espeleo son un projecte altruista, es a dir el objectiu no es econòmic, ja que el seu objectiu es donar a conèixer les noves descobertes i difundir aquest mon desconegut, inexplorat i fascinant al que tots no poden accedir.

L'ESPELEO CLUB CASTELLÓ vol ser fidel a les publicacions en paper, ja que aquest format arriba a molts col·lectius que en format digital no poden arribar. A més l'E.C.C. tambe posa a disposisció de que vullga consular la revista a la web del cataleg de cavitats provincial, SICE-CS (WWW.CUEVASCASTELLON.UJI.ES) en format pdf.

Es una gran alegría presentar la nova revista.... ara a per la nº 13 !!!