miércoles, 3 de noviembre de 2021

JORNADA SOBRE EL MON DE L'ESPELEOLOGIA AL BARRANC DE LA VALLTORTA

Amb motiu de l'any Internacional de les Coves i el Karst (any 2021), l'Espeleo Club Castelló organitza una jornada per donar a conéixer les cavitats subterrànies i el relleu kàrstic de l'entorn del barranc de la Valltorta. Col·labora en aquesta activitat el Museu de la Valltorta.

 És ben conegut aquest indret per les nombroses balmes amb art rupestre, que han permés estudiar les cultures passades. Aquestes petites cavitats karstiques son molt importants des del punt de vista arqueològic, però en la zona també trobem altres coves i avencs diferents, amb un cert desenvolupament i que testimonien l'evolució del paisatge kàrstic i del drenatge subterrani de la Valltorta. Son antics conductes formats per l'aigua, i que mitjançant l'exploració espeleològica han permés documentar, reivindindicant el patrimoni subterrani de la zona. Juntament a aquests trobem nombroses formes superficials típiques del relleu kàrstic, que ajuden a comprendre i l'entorn.

El pròxim 20 de novembre tindrà lloc una jornada per donar a conéxier els avencs i coves de la zona, la seua formació, així com altres fenomens kàrstics superficials. L'activitat començarà amb una xerrada on s'explicaran les característiques de les principals cavitats i les tècniques usades pels espeleòlegs per a explorar i documentar allò que trobem. Seguidament realitzarem una caminada per la zona per veure a l'entorn i l'entrada d'algun avenc de la zona, amb explicacions de la fomació de les cavitats i dolines. L'activitat finalitzarà al voltant de les 13:30 hores, després del passeig.

L'activitat començarà a les 10:00 hores al Museu de la Valltorta (Tírig). Per inscriure's a l'activitat cal reservar al  964336010 o al correu: museo_valltorta@gva.es