jueves, 23 de noviembre de 2017

XXVI Setmana de Cinema de Muntanya de Castelló 2017


Concurs de cinema i de fotografia de muntanya

MEMORIAL RAMIRO BELTRÁN

Dies 27, 28, 30 de novembre i 1 de desembre de 2017
En el Teatre del Raval de Castelló  (C/ Comte Pestagua, 38 -12004)
A les 20h - Entrada gratuïta.






Dilluns 27 de novembre

PATAGÒNIA   
FORA DE CONCURS- Pel·lícula de gent de la terra


Després de pedalar fins a Cap Nord l'agost de 2014 sorgeix un nou repte, un somni, pedalar fins a Ushuaia. Aquest audiovisual explica les experiències viscudes per un grup d’amics del Club Muntanyer La Pedrera en un viatge amb bicicleta durant totes les vacances de nadal de l'any 2016. Un nadal diferent, que segur tots recordarem, amb més de 1100 km pedalats per la Patagònia Xilena i Argentina, recorrent llocs fantàstics i deshabitats com el parc nacional de les Torres del Paine i el centre de l'illa de Terra de Foc.
Presenta: Andrés Mas (Club Muntanyer La Pedrera de Borriol).


Dimarts 28 de novembre

PETREXEMA EN BTT  
2º PREMI (COMPARTIT EX AEQUO)

Amics d’abans, d’ara, de sempre.
Paisatges coneguts, nous, per descobrir.
Una passió que ens uneix i ens dona la vida.
Bicicleta de muntanya, una manera d’entendre la vida.




En una reunió d’amics mai saps quin serà el pròxim repte.
Una manera especial d’ascendir a un dels grans miradors del Pirineu.
La aventura que es presenta va tindre como a protagonistes a José Toro, Mikel Torio, Alberto Solà, Ángel Sararsa, Sito Juárez. Richard Muñoz, Alfredo Cousillas, Natxo Ciaurriz i Arturo Lillo. Realitzat al setembre de 2015.
Presenta: Arturo Lillo (Club Trepa Castellet)

TAGHIA                         
2º PREMI (COMPARTIT EX AEQUO)


Quatre amics, un viatge i una nova via. 
De vegades els grans tresors estan en les coses menudes. Així va nàixer Ayour Amazigh, un nou recorregut espectacular en la que tal vegada siguen les parets de roca calcària mes boniques del món: Taghia, Marroc.
Els components de l’equip son: Xisco Cifre, Alberto Urtasun, Félix Sánchez i Rubén Martínez. Escalada feta al juny de 2016.
Presenta: Rubén Martínez.







Dijous 30 de novembre

VINSON, LA MONTAÑA DE CRISTAL   
1r PREMI



DURACIÓ: 45 minuts
SINOPSIS: Englobada dins del projecte dels 7 cims, El Vinson i els seus 4.897 metres d’alçada fan que esta siga la muntanya mes inhòspita, aïllada i freda del planeta. Situada en l’Antàrtida, el simple fet de poder arribar fins allí es tot un somni fet realitat, però les seues temperatures extremadament baixes i el seu aïllament front qualsevol possible rescat obliguen a que, para endinsar-se en aquest “món irreal” s’hagen d’assumir uns riscos inusuals…

Pablo Martín García, Cervino Producciones


Divendres 1 de decembre

AMA DABLAM, la muntanya amb anima de dona
3r PREMI




Que porta a set dones de edats, origen, treballs i situacions familiars molt diferents, als peus de Ama Dablam, la muntanya emblema del vall del Khumbu? Tals diferencies no son res al costat de la tremenda passió que les uneix: la passió per l’escalada, per l’esquí, per la muntanya y el gel.... Y a la cerca de eixa passió compartiren projectes i somnis, van unir esforços i van aconseguir una meta que no va ser exclusivament el cim.

En aquesta projecció ens conten que de vegades l’èxit no sols està en fer cim i que el mes important no deu eclipsar mai l’imprescindible
Una història de dones, alpinistes i companyes que ens arrimarà també al cor del poble nepalès. 
La aventura que es presenta va tindre como a protagonistes a Esther Fresneda, Elena Parga, Esther Vives, Patricia Viscarret, Mª José Martínez, Marisa Puchades i Rosa Mª Real. Es corona el cim el 08/11/2010.

Presenta: Rosa Mª Real, Mujeres Trangoworld