viernes, 4 de mayo de 2012

LA MINERIA DE XÓVAR

Dins de la espeleología, el camp subterràni, hi ha la branca de la mineria, apassionant també. Per sort la província de Castelló te un ric patrimoni miner del qual podem gaudir els espeleòlegs i que destaca especialment a la Serra Espadà. Dins la serra, el municipi de Xóvar te unes mines de mercuri que destaquen per la seva extensió. A l'igual que la majoria de mines han estat explotades més intensament entre els anys 40' i els 70'.


Avui volem donar a conèixer una publicació titulada: " La minería del mercurio en Chóvar (Castellón) y su horno de Bustamante" , del que autor J. Manuel Sanchis.

Foto extreta del Blog MTI

Torbem més informació al blog de MTI "Mineralogía topográfica ibérica",  a la següent direcció: 

http://www.mtiblog.com/2012/05/hastial-2-2012-nueva-contribucion-4.html


Es tracta d'un extens treball, molt riguros i especialitzat en el tema, on s'inclouen nombroses imatges i topografies de les mines i de totes les instal·lacions exteriors. La publicació té 118 pàgines i la podem visualitzar en la sugüent direcció:


Amb aquesta publicació podem gaudir i conèixer més a fons la història del conjunt miner de Xóvar i el seu forn de Bustamante, que constitueix un importat patrimoni a preservar.