jueves, 25 de octubre de 2012

PRESENTACIÓ DE L'AVENC DE LA FERRADURA-2 EN LES XVII JORNADES CULTURALS DE LA PLANA DE L'ARC

Durant les XVII Jornades Culturals, descobrirem una cavitat encara inèdita situada al terme de Cabanes. Es tracta de l’avenc de la Ferradura 2, que va ser descobert al 2007 i explorat fins l’estiu de 2011.


 Jesús Almela, membre del Espeleo Club Castelló, ens presentarà aquesta interessant comunicació que mostrarà com han esdevingut les exploracions fetes en aquesta important xarxa de fractures amb més de 800 metres de recorregut i una fondaria de prop de 65 metres, de la qual es farà una detallada descripció física de tots els seus pous i galeries, juntament amb un estudi tectònic, morfològic i genètic que ajudaran a esbrinar els mecanismes de formació i gènesi que mostren l’evolució geològica de l’avenc des de la seva formació inicial fins a l’actualitat.
Els estudis assolits, permeten conèixer també la important vida subterrània de la cavitat i el seu endemisme l’ “Ildobates Neboti”, autentic fòssil vivent que habita aquest reducte, aixi com també les mesures preventives per a conservar els avencs de la zona i el patrimoni subterrani.

A continuació presentem el programa de les Jornades: