lunes, 24 de diciembre de 2018

SALA DE LA RAÏL: una nova descoberta a la cova del Mas de Forés de baix.


 
Sala de la raïl.

El passat diumenge 23 de desembre vam tornar a la cova del Mas de Forés de baix, a terme de Benassal. Aquesta cavitat va ser topografiada per nosaltres a l’abril de 2015. En aquesta ocasió vam anar Raül González (autor de dos llibre sobre el Maquis a les comarques del Maestrat), Jesús Monterde (veí de Benassal i fotògraf de renom internacional), Cristina i Luis.

Sala de les banderes.

La visita tenia la finalitat de donar a conèixer la cavitat a Jesús i a Raül, els quals van eixir satisfets de la cova, desprès d’un primera experiència espeleològica. Però, com l’esperit explorador sempre es troba latent, no van deixar passar l’ocasió per revisar algun forat no explorat. Així en la zona mes alta de la cavitat, a l’extrem sud de la sala bonica, vam veure al sostre una xicoteta obertura per on es veia un reduït espai amb rails que penjaven de les parets.


Sala de la raïl.

Així vam intentar una delicada trepada d’uns 3 o 4 m. que ens van permetre arribar a una estància molt reduïda. Però aquesta donava pas a una sala de bon volum. Però la major satisfacció va ser la bellesa de les formacions i, sobre tot, una espectacular raïl que eixia del sostre i arribava fins el piso. Així la vam batejar com la sala de la rail. Aquesta sala es situa sobre el nivell de la boca de entrada. Queda pendent una nova visita per topografiar-la.

 
Les noves descobertes.