miércoles, 11 de diciembre de 2013

EXCURSIÓ A LA BASSA ROJA

Els nostres amics de la plataforma contra la mina que hi havia projectada al paratge de la bassa Roja organitzen el proper dissabte 28 de desembre una excursió a la Bassa Roja. Per sort entre tots aconsegirem que la mina no es faça i amb aixó asegurem el futur d'aquest singular paratge, tant en la seva superficie, com en els seus interesants avencs. ¡¡¡¡Ara toca gaudir de la Bassa Roja i els seus avencs per mols anys més!!!!

MES INFORMACIÓ:
 http://unaltrecosturespossible.blogspot.com.es/2013/11/tancament-de-lexpedient-de-la-mina-de.html


 Conta la gent major que fa alguns anys hi havia la tradició popular d'anar, el segon dia de Nadal, a la Bassa Roja a fer margallons.
     La joventut anava a peu a la Bassa Roja i en arribar-hi, cada colla buscava un lloc per a fer el dinar, per a fer margallons, per a divertir-se, per a festejar...


     A partir d'enguany recuperarem aquesta tradició, traslladant-la, però, al dissabte més proper al segon dia de Nadal. Anirem a peu a la Bassa Roja pel pas del Barranc del Savinar i tornarem per l'antic camí de Castelló (pista de les Oliveretes).
     Passejarem i gaudirem d'aquest espai públic recuperat i tastarem les "coquetes d'herbes de la Bassa Roja".
També aprofitem per anunciar que el proper diumenge 22 tindra lloc el Betlem a Costur, important fita que anualment te lloc en aquest meravellos poble de l'Alcalaten.